Cuketové karbanátky z Francie - Beignets aux courgettes
(Recept dle France Monthly, říjen 2010)
Cuketové karbanátky - neboli Beignets aux courgettes je snadným zeleninovým jídlem, jehož příprava trvá maximálně dvacet minut. Nemusíme je vždy smažit v nadbytku oleje, ale z dietetických důvodů můžeme použít např. teflonovou pánev s minimem tuku a nebo je upečeme na mřížce v troubě nebo konvektomatu jen lehce potřené olejem. Pokrmy z cuket příznivě ovlivňují činnost ledvin a trávicího ústrojí. Jejich konzumace prospívá diabetikům a obézním lidem, cuketa pomáhá také odvodňování organismu a je doporučována i žlučníkářům a při dně..
Smažené cuketové karbanátkySuroviny
  • 2 cukety (asi 500 g)
  • 1a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 lžička prášku dopečiva
  • 4 plné lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 3 velká vejce
  • 3 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

    Postup přípravy:
  • Cukety omyjeme a oloupeme a osušíme papírovým ubrouskem.
  • Pomocí kuchyňského robota (mixeru aj.) cukety rozmělníme.
  • V misce smícháme mouku, prášek do pečiva vajíčkam parmazán a olivový olej, pak osolíme a opepříme.
  • Přidáme rozdrcené cukety a vše smícháme dohromady.
  • Na pánvi, rozehřejeme olej a když dosáhne asi 180 °C, pomocí lžíce dávkujeme hromádky hmoty do oleje.
  • Opékáme je asi 4 minuty z každé strany.
  • Když jsou opečené přemístíme je z pánve na talíř vyložený papírovými ubrousky k odstranění přebytečného oleje.
  • Podáváme okamžitě!
  • Bon appétit !

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]