Kuře po řimsku
(Jo-Anne Cox a Elizabeth Towers: 1000 klasických receptů z celého světa", Columbus Praha 2000)Kuře dušené po řimsku - je klasickým římským pokrmem a ideálním lehkým jídlem. Je stejně dobrý studený a lze jej brát sebou na pikniky a podávat s chlebem namáčeným do šťávy.
Suroviny pro 4 osoby:4 žíce olivového oleje6 porcí kuřete2 stroužky česneku rozetřeného s 1 lžičkou soli1 velká pokrájená červená cibule4 velké papriky (červené, zelené a žluté) zbavené semen a pokrájené na proužky1/2 dávky rajčatové základní omáčky (2-3 lžíce protlaku)300 ml horkého kuřecího vývaru2 snítky čerstvé majoránkysůl a pepř podle chuti
Pracovní postup:Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme porce kuřete ze všech stran dohněda.Porce kuřete pak vyjmeme a dáme stranou.Do hrnce přidáme zbývající olej a osmažíme na něm cibuli a opatrně i česnek dozlatova.Přidáme papriky, olivy a rajčatovou omáčku (protlak) a za občasného míchání vše podusíme.Zpět do hrnce dáme porce kuřete, přidáme vývar a majoránku.Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 45 minut nebo dokud kuře nezměkne.Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme s čerstvým chlebem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME