Kuřecí (drůbeží) perkelt
(Recept z kalendáře na rok 2008)

Suroviny:
  • 400 g kuřecího nebo obecně drůbežího masa
  • 3 cibule, na osminky
  • 2 stroužky česneku, nadrobno
  • olej
  • sůl a mletý bílý pepř
  • kmín
  • 1 lžička mleté červené případně uzené papriky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce pikantního leča
  • celerová a petrželová nať
  • kousek feferonky nebo chilli papričky
    Příloha:chléb nebo pečivo

    Postup přípravy:
  • Drůbeží maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
  • Maso pečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, nasekaný česnek a vše krátce osmahneme.
  • Přidáme sůl, pepř, kmín, mletou červenou papriku, ocet, lečo a podlijeme vařící vodou.
  • Přikryjeme a dusíme za občasného promíchání asi 45 minut.
  • Nakonec přidáme posekané natě.
  • Podáváme s chlebem nebo čerstvým pečivem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]