Kuřecí (drůbeží) perkelt
(Recept z kalendáře na rok 2008)
Suroviny:400 g kuřecího nebo obecně drůbežího masa3 cibule, na osminky2 stroužky česneku, nadrobnoolejsůl a mletý bílý pepřkmín1 lžička mleté červené případně uzené papriky2 lžíce červeného vinného octa4 lžíce pikantního leča celerová a petrželová naťkousek feferonky nebo chilli papričky
Příloha:chléb nebo pečivo
Postup přípravy:Drůbeží maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.Maso pečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, nasekaný česnek a vše krátce osmahneme.Přidáme sůl, pepř, kmín, mletou červenou papriku, ocet, lečo a podlijeme vařící vodou.Přikryjeme a dusíme za občasného promíchání asi 45 minut.Nakonec přidáme posekané natě.Podáváme s chlebem nebo čerstvým pečivem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME