Jogurtové kuřecí řízky
(Recept z časopisu "Apetit" dle čtenářky Marcely Krombholzové, str. 79, duben 2007)
Kuřecí řízky - usmažené z naklepaných prsíček jsou v tomto receptu nejdříve naloženy do ochuceného jogurtu a to nejméně na jeden den. Pak jsou přímo obaleny ve strouhance se sezamovými semínky a usmaženy na oleji dozlatova. Jsou velmi křehké. Po usmažení nesmí být při nakrojení růžové, ale jen křupavé a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce:
  • 4 kuřecí prsa
  • sůl a pepř
  • velký bílý smetanový jogurt (500 g)
  • 1 vejce
  • muškátový květ, případně další bylinky nebo česnek, grilovací koření, kari aj.
  • strouhanka smíchaná se sezamovým semínkem
  • olej nebo tuk na smažení

    Postup přípravy:
  • Kuřecí řízky z prsíček osolíme a opepříme.
  • Na marinádu smícháme jogurt s vejcem, špetkou soli, muškátovým květem, případně jiným kořením a bylinkami.
  • Řízky naložíme do jogurtové marinády, dáme do uzaviratelné misky a necháme v lednici nejméně jeden den, lépe však dva dny.
  • Vyndáme řízky z marinády, jogurt neotíráme, ale hned je obalíme ve strouhance smíchané se sezamovými semínky.
  • Velmi opatrně křehounké řízky usmažíme v dvoucentimetrové vrstvě oleje za dobu asi šesti až sedmi minut po každé straně.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]