Kuřecí prsa se sýrovou nádivkou
(Recept Romana Hadrbolce ze stránek časopisu "Recepty prima nápadů", čís. 16, srpen 2006)
Suroviny pro 4 porce:4 kuřecí prsa s kůží nebo bez kůžemáslo k vymazání zapékací misky
Na nádivku:2 lžíce másla1 cibule, nadrobno2 stroužky česneku nasekané150 g smetanového sýra1 lžíce zeleného estragonu, nasekaného1 žloutekšpetka muškátového oříšku, nastrouhanéhosůl a pepř
Příloha: dušená zelenina a vařené brambory rýže
Postup přípravy:
Příprava nádivky:V menším hrnci zpěníme na másle nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem.Odstavíme hrnec z ohně, jakmile začnou suroviny měnit barvu, a necháme je mírně vychladnout.V míse vymícháme smetanový sýr se žloutkem, estragonem a muškátovým oříškem. Přidáme vychlazenou cibuli s česnekem a dochutíme solí a pepřem.
Příprava kuřecích prsou a plnění:Nádivkou plníme očištěná kuřecí prsa, ve kterých jsme předtím nožem vytvořili kapsu. Kapsy naplněné nádivkou uzavřeme párátkem.V případě, že použijeme kuřecí prsa s kůží, potom kůži uprostřed prstem uvolníme (po stranách ji necháme přichycenou) Vytvoříme váček, který naplníme také nádivkou a otevřený konec uzavřeme párátkem.Prsíčka osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Potřeme je rozehřátým máslem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 až 30 minut, až je maso pěkně propečené.
Podáváni:Podáváme s dušenou zeleninou a vařenými brambory.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME