Kuřecí pepperonata
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", str. 809, Columbus Praha, 2000, italská kuchyně)V tomto jednoduchém pokrmu se mísí všechny barvy a chutě slunné Itálie. Chceme-li docílit výraznější chuti, rozpůlíme papriky a grilujeme je, dokud se slupka neopálí. Tu pak stáhneme a odstraníme semena. Paprikovou dužinu pak nakrájíme na tenké plátky a pokračujeme podle návodu.
Suroviny:8 kuřecích stehýnek2 lžíce mouky z celozrnné pšenice2 lžíce olivového oleje1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky1 rozetřený stroužek česneku1 velká červená, 1 žlutá a 1 zelená paprika, nakrájené na tenké plátky400 g nakrájených konzervovaných rajčat1 lžíce nasekaného oreganasůl a pepřčerstvé oregáno na ozdobeníkřupavý celozrnný pšeničný chléb jako příloha
Postup přípravy:Ze stehýnek stáhneme kůži a posypeme je moukou. V široké pánvi ohřejeme olej a osmahneme rychle kuře ze všech stran, tak aby zlehka zhnědlo a vyjmeme je z pánve.Do pánve dáme cibuli a na mírném plameni smažíme dokud nezměkne, pak přidáme česnek, papriky, rajčata, oregáno a za stálého míchání přivedeme k varu.Kuřecí stehýnka položíme na zeleninu, dobře osolíme, opepříme, pánev přikryjeme poklicí a dusíme 20-25 minut, nebo dokud kuře úplně nezměkne.Podle chuti přisolíme a připepříme, ozdobíme lístky oregána a podáváme s křupavým chlebem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME