Kuřecí prsíčka v mandlích se švestkovou omáčkou
(Recept ze "Svět kuchyně", č. 39, Radion s. r.o. Havířov, 2002, francouzská kuchyně)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 400 g kuřecích řízků z prsíček
  • 3 lžíce oleje na smažení
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1-2 vejce
  • 70 g drobně nasekaných mandlí
    Na švestkovou omáčku:
  • 1 sklenice kompotovaných švestek, nebo sušené
  • 1/2 tyčinky skořice a 2 hřebíčky
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 2 lžičky bramborové moučky
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Omyté a osušené kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  • V hlubokém talíři rozšleháme vejce, řízky v něm namočíme z obou stran a obalíme v nasekaných mandlích.
  • Na pánvi na rozpáleném oleji usmažíme dozlatova během asi 4 minut.
    Příprava švestkové omáčky:
  • Kompotované švestky necháme důkladně okapat, vložíme je do kastrolku, okořeníme skořicí a hřebíčkem, zalijeme vínem a necháme krátce projít varem.
  • Bramborovou moučku rozmícháme v menším množství studené vody, přidáme ke švestkám a povaříme.
  • Získáme zahuštěnou švestkovou omáčku, kterou podáváme s kuřecí řízky obalenými mandlemi.

    Poznámka DDK:
    - použijeme-li sušené vypeckované švestky, necháme je přes noc namočené ve víně okořeněném skořicí a hřebíčkem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]