Kuřecí balíčky po italsku
(Jo-Anne Cox a Elizabeth Towers: 1000 klasických receptů z celého světa", str. 784, Columbus Praha 2000)
Kuřecí balíčky po italsku - jsou připraveny spolu s kuřecích prsíček se sýrem mozzarella, rajčaty cuketami a bylinkami v uzavřených balíčcích z alobalu. Takto připravená kuřecí prsíčka jsou prpto výjimečně aromatická. Vzhledem k tomu, že se vlastně pečou ve vlastní šťávě, není zapotřebí použít mnoho oleje. Doporučuje se maso se zeleninou a bylinkami položít přednostně na lesklejší stranu fólie (pokud nejsou obě rovnocenné) tak, aby matnější strana po zabalení směřovala ven. To zajistí, že se teplo lépe udrží v balíčku a nebude zbytečně vyzařovat do okolí.
Kuřecí balíček po italsku-foto zdrojSuroviny pro 6 osob:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6 plátků (řízku) z kuřecích psíček bez kůže
  • 250 g mozzarely
  • 500 g menších cuket, pokrájených na plátky
  • 5 rajčata na nakrájených na 24 koleček
  • 6 menších hrstek čerstvé bazalky nebo oregana.
    Příloha: rýže nebo těstoviny
    Pomůcky: 6 plátků hliníkové fólie 25x25 cm

    Pracovní postup:
  • Každý plátek fólie potřeme olejem a položíme na pracovní desku.
  • Ostrým nožem 3-krá nařízneme všechny prsíčka v pravidelných odstupech a do vzniklých otvorů vložíme drobný plátek mozzarelly
  • Cukety a plátky rajčat rozdělíme na 6 dílů a na každou fólii položíme stejný počet (asi po 4 kolečkách) každé zeleniny.
  • Podle chuti osolíme a opepříme a posypeme bazalkou nebo oregánem.
  • Vše pečlivě zabalíme do fólie, ještě její konce přehneme, aby se balíčky při pečení nerozevřely.
  • Kuřecí balíčky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 30 minut.
  • Pak každou fólii rozbalíme a podáváme na talíři se zvolenou přílohou.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]