Mexické kuře s rajčaty a kukuřicí
(Ze sbírky Kamilky Kroupové, získáno červen 2003, mexická kuchyně)

Suroviny:
  • 8 kuřecích stehýnek
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 425 g čerstvých nebo konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce protlaku
  • 125 g mrazené kukuřice
  • sůl a pepř
    Příloha: rýže nebo moučné nebo kukuřičné tortily a různobarevný paprikový salát.

    Postup přípravy:
  • Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni osmažíme stehýnka, ale vyjmeme je ještě dřív než zhědnou a odložíme stranou.
  • Na téže pánvi přímo v oleji po stehýnkách, smažíme cibuli asi 3 - 4 minuty až zesklovatí.
  • Pak přidáme chilli, koriandr a za několik vteřin přidáme pokrájená konzervovaná rajčata i se šťávou a rajský protlak.
  • Odložená stehýnka vrátíme zpátky na pánev do rajčatové omáčky a dusíme spolu na mírném plameni asi 20 minut nebo až je maso měkké.
  • Přidáme kukuřici a dusíme dalších 3 - 4 minuty, potom pokrm osolíme a opepříme podle chuti.
  • Podáváme s vařenou rýží a salátem z různobarevných paprik, případně s vlastními upečenými nebo koupenými tortilami.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]