Středozemní kuřecí kapsy v alobalu.
(Michal Málek:"Grill a Barbecue pro všechny", podle mistra kuchaře Emerila Lagasse, severoamerická kuchyně)
Suroviny:4 kuřecí prsa bez kůže a kostí brambory 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce italského koření 1 1/2 lžičky soli 3/4 lžičky čerstvě mletého pepře 1 krabička (asi 300 g) rozmrzlého mraženého špenátu 1 šálek tence nakrájené žluté cibule1 šálek přecezených v oleji balených na slunci usušených rajčat1/2 šálku nakrájených černých oliv 2 lžíce utřeného česneku 1/2 šálku suchého bílého vína 2 lžíce usekané čerstvé bazalky1/2 lžičky čerstvého tymiánu100 g ovčího sýra "istanbul" nebo "feta"4 čtverce alobalu 30x30 cm, zlehka naolejované
Postup přípravy:Syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do středu alobalu tak, aby se pak daly udělat balíčky - co čtverec to jedna porce.Špenát rozdělíme na čtyři díly a rozprostřeme na brambory.Potřeme kuřecí prsa olejem, okořeníme esencí, solí a pepřem.Prsa položíme na špenát,v misce smícháme ostatní přísady kromě sýra a směs navršíme na porce kuřat.Nahoru nasypeme rozdrobený či rozstrouhaný sýr.Porce do alobalu pečlivě zabalíme, aby neunikala pára.Pečeme na roštu nebo na plechu v troubě asi 12 minut, až se balíčky nafouknou.Potom sejmeme z grilu, dáme na talíř, vrch baličku nařízneme a ihned podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME