Kuřecí prsa v alobalu
(Michal Málek: "Grill a Barbecue pro všechny")

Suroviny:
  • 500 g kuřecích prsíček
  • 1 kg brambor
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g cibule
  • 150 g žampionů
  • cayenský pepř
  • zázvor, pokud možno čerstvý kořen
  • pepř, sůl
  • tymián, pokud možno čerstvý
  • bazalka, pokud možno taky čerstvá

    Postup přípravy:
  • Nakrájíme nahrubo cibuli a orestujeme ji na suché teflonové pánvi, přidáme koření až se rozvoní.
  • Pak osolíme, opepříme a zpěníme vínem.
  • Na alobal klademe stejně silné nakrájené plátky brambor, žampiony a kuřecí prsíčka.
  • Osolíme, okořeníme najemno usekaným čerstvým kořením, nebo sušeným či mletým.
  • Přidáme orestovanou cibuli, zabalíme pečlivě do alobalu a zapečeme na grilu nebo v troubě.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]