Trochu netradiční kuřecí stehýnka
(Ze stránky "Koření od Antonína, recept od paní Věry Frajerové)

Suroviny:
  • 1 kg kuřecích stehýnek
  • sůl
  • 2 vejce
  • směs koření "Barbecue" od Antonína
  • 1 sáček slaných brambůrků
  • 200 - 250 g eidamu
    Přílohy:: brambory, hranolky, zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • V kloubu rozříznutá kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření "Barbecue".
  • Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem typu eidam.
  • Obalujeme ve vyšší vrstvě materiálu (protože potom zjistíme, že je to moc dobrý) a pěkně směs ke stehýnku přitiskneme.
  • Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby (200°C) asi na 45 - 50 minut.
  • Je to překvapující, ale obal se nerozteče, ale naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa.
  • Podáváme s hranolky, brambory, nebo jíme to jen tak.
  • Zapíjíme bílým vínem; vhodný je také zeleninový salát např. s kořením "Citrónový pepř".

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]