Kuřecí stehýnka s omáčkou z červeného vína
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 4 kuřecí stehýnka
  • 60 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 12 malých cibulek, oloupané
  • 120 g žampionů
  • 4 lžičky přepuštěného másla
  • 1 stroužek česneku, na kostičky
  • 100 g celeru
  • 1 karotka
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka zelené petrželky
  • 400 ml červeného vína
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • cukr, sůl
  • 50 ml koňaku
    Příloha:: brambory, rýže

    Postup přípravy:
  • Stehýnka v kloubu oddělíme, posolíme, opepříme.
  • Pokrájenou slaninu osmahneme na pánvi ke slanině přidáme cibulku s cukrem a krátce osmahneme, až cibulka zesklovatí.
  • Pak cibulku i slaninu z pánve vybereme a do zbytku tuku po slanině přidáme máslo.
  • Máslo rozehřejeme a vložíme do něj stehýnka a ze všech stran opečeme, přidáme koňak a z poloviny necháme šťávu vyvařit.
  • K masu na pánvi přidáme nakrájený česnek, opečenou slaninu, tymián, majoránku, žampiony, celer, karotku a zelenou petrželku.
  • Zalijeme polovinou červeného vína, pánev zakryjeme a dusíme 12 - 15 minut.
  • Pak maso z pánve vybereme a do šťávy se zeleninou přilijeme zbytek červeného vína a 10 minut povaříme.
  • Přilijeme drůbeží vývar a omáčku necháme z poloviny vyvařit.
  • Ještě ochutíme solí, pepřem, vložíme stehýnka a vše spolu krátce prohřejeme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]