Kuřecí stehna s pomerančem a rozinkami
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 600 g kuřecích stehen
  • 20 g másla
  • 50 g rozinek
  • 250 ml suchého sherry
  • 50 g vypeckovaných oliv
  • 25 g mandlí

    Příloha:: rýže
  • Na marinádu:
  • 1 palice česneku
  • 1 svazek petrželky
  • 100 g kořene zázvoru
  • 100 ml pomerančové šťávy
    Na obalení marinovaného masa:
  • 200 ml olivového olej
  • 100 g hladké mouky
  • sůl a mletý pepř

  • Postup přípravy:
  • Rozmixujeme česnek, zázvor, petržel s pomerančovou šťávou.
  • Do této směsi naložíme omytá a vykostěná kuřecí stehna, nakrájená na menší kousky.
  • Smícháme mouku, sůl, pepř a kuřata vyjmutá z marinády a směsí kousky masa obalíme.
  • Opečeme na pánvi dozlatova a vyjmeme.
  • Rozehřejeme máslo, přidáme nasekané mandle, olivy, marinádu a nakonec sherry.
  • Vložíme opečená prsíčka a na mírném ohni povaříme ještě asi 10 minut.
  • Podáváme s rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]