Grilované sladkokyselé kuře s nudlemi
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa" Nakladatelství Columbus Praha, 2000, kuchyně Jihovýchodní Asie)

Suroviny:
  • 4 porce kuřecích prsíček (hmotnost asi po 125 g)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce husté sójové omáčky
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl a pepř
    Na ozdobení:
  • 1 lžička pažitky
  • nastrouhaná citrónová kůra
    Na přílohu:
  • 225 g rýžových nudlí
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry
    Příloha:: ochucené rýžové nudle

    Postup přípravy:
    Kuřecí prsíčka bez kůže otřeme, uděláme zářezy ve tvaru kříže, ale ne příliš hluboko. Přidáme med, sójovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, pepř a vše promícháme. Porce masa položíme na gril a jejich povrch potřeme polovinou připravené směsi. Po 10 minutách obrátíme a povrch porcí potřeme zbytkem směsi. Pokračujeme v grilování až je maso upečené.
    Připrava rýžových nudlí:
    Rýžové nudle vložíme na krátkou dobu do horké vody a necháme změknout. Pak vmícháme sezamový olej, semínka a citrónovou kůru. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s připraveným masem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]