Grilované sladkokyselé kuře s nudlemi
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa" Nakladatelství Columbus Praha, 2000, kuchyně Jihovýchodní Asie)
Suroviny:4 porce kuřecích prsíček (hmotnost asi po 125 g)2 lžíce medu1 lžíce husté sójové omáčky1 lžička nastrouhané citrónové kůry1 lžíce citrónové šťávysůl a pepř
Na ozdobení:1 lžička pažitkynastrouhaná citrónová kůra
Na přílohu:225 g rýžových nudlí2 lžičky sezamového oleje1 lžíce sezamových semínek1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry
Příloha:: ochucené rýžové nudle
Postup přípravy:
Kuřecí prsíčka bez kůže otřeme, uděláme zářezy ve tvaru kříže, ale ne příliš hluboko. Přidáme med, sójovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, pepř a vše promícháme. Porce masa položíme na gril a jejich povrch potřeme polovinou připravené směsi. Po 10 minutách obrátíme a povrch porcí potřeme zbytkem směsi. Pokračujeme v grilování až je maso upečené.
Připrava rýžových nudlí:
Rýžové nudle vložíme na krátkou dobu do horké vody a necháme změknout. Pak vmícháme sezamový olej, semínka a citrónovou kůru. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s připraveným masem.
ZPĚT do kapitolyHOME