Kuřecí křídýlka na zázvoru
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)
Suroviny:12 kuřecích křidýlekmletý zázvormoukamletá sladká paprikačesneksůl a pepřkrystalový cukrškrobtuk na smažení
Příloha:: rýže
Postup přípravy:Křídýlka omyjeme osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, až se kůžička zatáhne.Takto připravené maso vložíme do pekáče a v předehřáté troubě je pečeme do poloměkka.Poloměkká křidýlka potřeme směsi mletého zázvoru, mleté papriky a pepře.Nakonec je vložíme zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova.Měkká křídýlka vyjmeme a uchováme v teple.
Příprava omáčky:Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody.Když se šťáva povaří až tuk začne vystupovat na povrch ochutíme ji solí, pepřem a můžeme také trochu osladit a přidat drcený česnek.Škrobovou moučkou zahustíme ještě podle potřeby a touto šťávou křídýlka poléváme.
ZPĚT do kapitolyHOME