Kuřecí křídýlka na zázvoru
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 12 kuřecích křidýlek
  • mletý zázvor
  • mouka
  • mletá sladká paprika
  • česnek
  • sůl a pepř
  • krystalový cukr
  • škrob
  • tuk na smažení
    Příloha:: rýže

    Postup přípravy:
  • Křídýlka omyjeme osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, až se kůžička zatáhne.
  • Takto připravené maso vložíme do pekáče a v předehřáté troubě je pečeme do poloměkka.
  • Poloměkká křidýlka potřeme směsi mletého zázvoru, mleté papriky a pepře.
  • Nakonec je vložíme zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova.
  • Měkká křídýlka vyjmeme a uchováme v teple.
    Příprava omáčky:
  • Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody.
  • Když se šťáva povaří až tuk začne vystupovat na povrch ochutíme ji solí, pepřem a můžeme také trochu osladit a přidat drcený česnek.
  • Škrobovou moučkou zahustíme ještě podle potřeby a touto šťávou křídýlka poléváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]