Smažená japonská kuřecí křídýlka
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001 a "Treasured Family - Recipes", Canadian Catholic Ladies, Mary, Mother of the Church Parish, Winipeg, Man, japonská kuchyně)

Suroviny:
  • 1,4 kg kuřecích křidýlek
  • 1 vejce
  • 1 šálek mouky
  • 1 šálek másla na smažení
  • 3 lžíce vody
  • 1 šálek cukru
  • 1/2 šálku vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky sójové omáčky
    Příloha:: rýže

    Postup přípravy:
  • Křídýlka rozřízneme na polovinu. Jednotlivé kousky namočíme do rozšlehaného vajíčka a pak do mouky.
  • Usmažíme na másle do mírně nahnědlé barvy a dochrupava.
  • Pak je vložíme do mělké pánve a polijeme směsí vody, sójové omáčky, octa cukru a soli.
  • Pečeme při 180°C po dobu 30 minut za občasného polévání vypečenou kapalinou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]