Kyjevská kuřecí prsíčka s ratatouille
(Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)
Ratatouille (ratutuí) - je populární pokrm francouzského regionu Provence. Kombinuje lilky, rajčata, cibuli, papriky, cukety. česnek a bylinky. Všechny suroviny jsou smaženy na olivovém oleji. Zelenina se mění vaření od vaření. Může být připravována dohromady nebo odděleně a pak smíchána s spolu prohřátá. Ratatouille může být podávána horká, studená nebo s pokojovou teplotou, a to buď jako vedlejší pokrm nebo jako chuťovka na chlebu nebo topince.
Suroviny:
  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 120 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 200 g strouhanky
  • olej na smažení
  • 150 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • sůl a drcený pepř
    Na ratatouille:
  • olivový olej, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, 4 kusy rajčat oloupaných a zbavených semen, 1 kus zelené papriky, 1 kus červené papriky, 250 g cukety, 250 g lilku, sůl, drcený pepř a čerstvou bazalku.

    Postup přípravy:
  • Do měkkého másla vmícháme jemně nastrouhaný česnek, jemně sekanou petrželku a osolíme.
  • Touto směsí naplníme kuřecí prsa a důkladně je obalíme v mouce ve vajíčku a strouhance, aby máslo nevyteklo a obalené porce kuřete usmažíme.
    Příprava ratatouille (krátce tepelně upravená zeleninová směs):
  • Cuketu, papriku a lilek nakrájíme na hrubé nudle asi 5 cm dlouhé.
  • Na olivovém oleji upečeme česnek společně s nahrubo nakrájenou cibulí dozlatova.
  • Přidáme nakrájenou cuketu, lilek a papriky a znovu vše prudce opečeme.
  • Pak přidáme loupaná rajčata, prohřejeme a ochutíme solí drceným pepřem a jemně sekanou bazalkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]