Kyjevská kuřecí prsíčka s ratatouille
(Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)Ratatouille (ratutuí) - je populární pokrm francouzského regionu Provence. Kombinuje lilky, rajčata, cibuli, papriky, cukety. česnek a bylinky. Všechny suroviny jsou smaženy na olivovém oleji. Zelenina se mění vaření od vaření. Může být připravována dohromady nebo odděleně a pak smíchána s spolu prohřátá. Ratatouille může být podávána horká, studená nebo s pokojovou teplotou, a to buď jako vedlejší pokrm nebo jako chuťovka na chlebu nebo topince.
Suroviny:4 ks kuřecích prsíček120 g hladké mouky3 vejce200 g strouhankyolej na smažení150 g másla3 stroužky česnekupetrželová naťsůl a drcený pepř
Na ratatouille:
olivový olej, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, 4 kusy rajčat oloupaných a zbavených semen, 1 kus zelené papriky, 1 kus červené papriky, 250 g cukety, 250 g lilku, sůl, drcený pepř a čerstvou bazalku.
Postup přípravy:Do měkkého másla vmícháme jemně nastrouhaný česnek, jemně sekanou petrželku a osolíme.Touto směsí naplníme kuřecí prsa a důkladně je obalíme v mouce ve vajíčku a strouhance, aby máslo nevyteklo a obalené porce kuřete usmažíme.
Příprava ratatouille (krátce tepelně upravená zeleninová směs):Cuketu, papriku a lilek nakrájíme na hrubé nudle asi 5 cm dlouhé.Na olivovém oleji upečeme česnek společně s nahrubo nakrájenou cibulí dozlatova.Přidáme nakrájenou cuketu, lilek a papriky a znovu vše prudce opečeme.Pak přidáme loupaná rajčata, prohřejeme a ochutíme solí drceným pepřem a jemně sekanou bazalkou.
ZPĚT do kapitolyHOME