Zlaté juany z kuřecích prsíček
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g kuřecích prsíček
  • šunka
  • olej
    Na marinádu:
  • 1 jemně nakrájená cibule
  • 2 papriky
  • 2 lžíce jemně nasekaného oddenku zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína nebo sherry
    Na přílohu: - zelené fazolky, houby "jidášovo ucho", zelená paprika, česnek, olej sůl, pepř
    Příloha: směs opečené, ale ještě chřupavé zeleniny jako jsou: zelené fazolové lusky, černé houby - nabobtnalé "jidášovo ucho", papriky s česnekem aj.

    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do marinády a necháme uležet 24 hodin. Marináda:
  • Marinádu připravíme smícháním uvedených surovin.
  • Na pánvi rozpálíme olej a opečeme zprudka kousky masa dozlatova.
  • Ke konci restování přidáme šunku pokrájenou na proužky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]