Thajská kuřecí prsíčka podle Kena Homa
(Ken Hom v pořadu Prima vařečka", TV Prima, 2001, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 300 g kuřecích prsíček
    Na marinádu:
  • 1 cibule šalotka
  • 2 lžíce česneku
  • lžička cukru
  • drcený zelený pepř
  • špetka soli
  • 1 lžička drcené červené papriky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína
  • sezamový olej
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Připravíme marinádu z koření a drobně nasekané zeleniny a výše uvedených surovin.
  • Plátky kuřecích prsíček do této směsi naložíme a necháme odležet, nejlépe přes noc.
  • Maso pak restujeme asi 5 - 8 minut téměř bez oleje na rozpálené grilovací pánvi (s drážkami na dně) přikryté poklicí.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]