Indické kuřecí nudličky
(Ze stránek "Koření od Antonína", 2002, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g krůtích nebo kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • směs koření "Meat Masala" od Antonína
  • sůl
  • 1 lžíce medu
  • 1 střední cibule
  • 220 g nakládaných fazolových lusků v mírně slaném nálevu
  • 1 střední jablko
  • sójová omáčka
  • dle chuti - chilli papričky, pepř (nemusí být)
    Příloha: rýže, brambory, pečivo

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce oleje, 2 lžičky směsi koření "Meat Masala", 1 lžičku soli, promícháme a necháme v chladu 2 hodiny proležet.
  • Na rozehřátém oleji rozpustíme 1 polévkovou lžíci medu, přisypeme 1 větší nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
  • Přidáme naložené maso a prudce opečeme.
  • Když je maso měkké, postupně vmícháme fazolové lusky (bez nálevu), chilli papričky, pepř.
  • Ke konci přidáme jedno střední jablko nakrájené na kostičky a 1-2 lžíce sójové omáčky, dobře promícháme a krátce prohřejeme.
  • Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory ( při úpravě se fantazii meze nekladou) nebo jen pečivo.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]