Kapsa z kuřecích prsíček plněná listy špenátu se sýrovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:4 ks kuřecích prsíčeklistový špenát100 g anglické slaninyčesneksůl a bílý pepř1 cibule200 ml šlehačky250 g plísňového sýramleté ořechyčerstvá bazalkaolej
Příloha: brambory, těstoviny
Postup přípravy:V kuřecí prsíčkách vytvoříme kapsu, kterou naplníme slaninou nakrájenou na hranolky zabalenou do listů špenátu. a nádivku zajistíme párátkem.Naplněná prsíčka opečeme na pánvi, mírně podlijeme a krátce podusíme.Měkká prsíčka překrojíme a na talíři částečně přelijeme sýrovou omáčkou, ozdobíme bazalkou a umletými ořechy.
Příprava sýrové omáčky:Plísňový sýr nastrouháme a rozpustíme na mírném ohni, přidáme česnek nakrájený na plátky.Zalijeme trochou smetany a za stálého míchání pozvolna vaříme do mírného zhoustnutí.
ZPĚT do kapitoly
HOME