Kuřecí prsa gratinovaná s parmskou uzeninou a parmazánem
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:600 g kuřecích prsíček120 g parmské uzeniny80 g čerstvého parmazánuolejsůl a pepřprovensálské kořeníhladká moukakuřecí vývar
Příloha: těstoviny, brambory
Postup přípravy:Kuřecí prsa osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením a opečeme na pánvi.Takto upravené maso vložíme na vymaštěný pekáč, poklademe parmskou uzeninou (tak dvě kolečka na plátek) a posypeme parmazánem.Pečeme v troubě 8 až 10 minut při 200 °C.
Příprava omáčky:
Do zbylého výpeku přilijeme vývar a zaprášíme trochou mouky a vzniklou omáčkou přelijeme již hotové maso.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME