Kuřecí prsa s bylinkovým máslem
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)
Suroviny:500 g kuřecích prsou200 ml oleje2 plátky šunky
sůl a pepř2 lžíce krájeného pórku2 lžíce máslabylinkovou směs (cibulka, petrželová nať, sardelka, citrónová kůra, sterilované žampiony, kapary, sterilované okurky a škrobová moučka)
Příloha: brambory
Postup přípravy:Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, obalíme ve škrobové mouce.Osmahneme na oleji a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, pórek a vše ještě společně osmahneme.Jednotlivé porce zdobíme úhledným tvarem bylinkového másla, které připravíme následujícím postupem.
Příprava bylinkového másla:Změklé máslo smícháme z jemně nakrájenými rozsekanými výše uvedenými bylinkami a surovinami. Vytvarujeme do úhledných tvarů a v chladničce necháme vychladit a jednotlivé porce jimi ozdobíme.Další návody na přípravu různých bylinkových másel jsou na stránce DDK nazvané "Ochucená másla".
ZPĚT do kapitoly
HOME