Pastevecká roláda z kuřecích prsíček
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 600 g kuřecích prsíček
    Na náplň závitků:
  • 1 svazek bazalky
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 svazek petrželky
  • 150 g kozího sýra
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • šťáva z jednoho citrónu
    Na omáčku:
  • 3 šalotky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 120 g másla
  • 150 g drcených oloupaných rajčat
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme.
  • Prsíčka rozřízneme do podélně a rozevřeme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované folie, která nám zabrání nepořádku na stole.
  • Válečkem prsíčka lehce roztlučeme a rozválíme na tenké plátky.
  • Na každý plátek namažeme vrstvu utřeného kozího sýra a pomocí folie pevně zavineme do rolády.
  • Pak přeneseme každý závitek na olejem namazaný alobal, zavineme a z obou stran přesahující alobal zkroutíme.
  • Náplň pevně utáhneme, až porce vypadá jako velká hašlerka a tyto rolády vložíme do vařící vody a vaříme 15 minut.
  • Pak alobal rozbalíme, maso naporcujeme a podáváme polité omáčkou.
    Příprava rajčatové omáčky:
  • Omáčku připravíme z nasekané šalotky, drcených rajčat a vína.
  • Tuto směs svaříme, ochutíme solí a pepřem a postupně zašleháme měkké máslo až omáčka zhoustne.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]