Pastevecká roláda z kuřecích prsíček
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)
Suroviny:600 g kuřecích prsíček
Na náplň závitků:1 svazek bazalky1 svazek tymiánu1 svazek petrželky150 g kozího sýra4 lžíce zakysané smetanyšťáva z jednoho citrónu
Na omáčku:3 šalotky250 ml suchého bílého vína120 g másla150 g drcených oloupaných rajčatsůl a pepř
Postup přípravy:Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme.Prsíčka rozřízneme do podélně a rozevřeme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované folie, která nám zabrání nepořádku na stole. Válečkem prsíčka lehce roztlučeme a rozválíme na tenké plátky.Na každý plátek namažeme vrstvu utřeného kozího sýra a pomocí folie pevně zavineme do rolády.Pak přeneseme každý závitek na olejem namazaný alobal, zavineme a z obou stran přesahující alobal zkroutíme.Náplň pevně utáhneme, až porce vypadá jako velká hašlerka a tyto rolády vložíme do vařící vody a vaříme 15 minut.Pak alobal rozbalíme, maso naporcujeme a podáváme polité omáčkou.
Příprava rajčatové omáčky:Omáčku připravíme z nasekané šalotky, drcených rajčat a vína.Tuto směs svaříme, ochutíme solí a pepřem a postupně zašleháme měkké máslo až omáčka zhoustne.
ZPĚT do kapitolyHOME