Kuřecí prsa se zeleninou a bylinkami
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:600 g masa z kuřecích prsou1/4 šálku oleje100 g anglické nebo obyčejné slaniny1 mrkev1 cibule5 rajčat nebo rajčatové šťávy2 stroužky česneku1 svazeček tymiánusůl a pepř1 šálek masového vývaru500 g hub (žampiony, jidášovo ucho nebo houby z vlastního nálezu v lesíčku)1/4 šálku bílého vína1 svazeček petržele
Postup přípravy:Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a vyškvaříme na něm slaninu.Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme ke slanině a krátce osmahneme.Oloupaná rajčata propasírujeme na pánev (nebo použijeme již hotovou rajčatovou šťávu z konzervy), vmícháme jemně nasekaný česnek a tymián.Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vývar, přiklopíme pokličkou a povaříme ještě 10 minut.Pak zalijeme bílým vínem, osolíme a opepříme.Ve zbylém oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na tenké plátky, osolíme a opepříme.Přelijeme omáčkou, nahoru dáme nakrájené houby a posypeme petrželí.
ZPĚT do kapitolyHOME