Kuřecí prsa se zeleninou a bylinkami
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)

Suroviny:
  • 600 g masa z kuřecích prsou
  • 1/4 šálku oleje
  • 100 g anglické nebo obyčejné slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 5 rajčat nebo rajčatové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazeček tymiánu
  • sůl a pepř
  • 1 šálek masového vývaru
  • 500 g hub (žampiony, jidášovo ucho nebo houby z vlastního nálezu v lesíčku)
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 1 svazeček petržele

    Postup přípravy:
  • Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a vyškvaříme na něm slaninu.
  • Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme ke slanině a krátce osmahneme.
  • Oloupaná rajčata propasírujeme na pánev (nebo použijeme již hotovou rajčatovou šťávu z konzervy), vmícháme jemně nasekaný česnek a tymián.
  • Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vývar, přiklopíme pokličkou a povaříme ještě 10 minut.
  • Pak zalijeme bílým vínem, osolíme a opepříme.
  • Ve zbylém oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na tenké plátky, osolíme a opepříme.
  • Přelijeme omáčkou, nahoru dáme nakrájené houby a posypeme petrželí.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]