Zeleninové sauté podle Floyda
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
  • 2 - 4 kuřecí prsíčka, na kostičky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 6 středních brambor
  • 1 malá cuketa, na měsíčky
  • 1 lžička kari koření
  • kuřecí vývar
  • 2 pórky, na kolečka
  • 1 lžičku citrónové šťávy
  • chilli papričky
  • bílý jogurt
  • koriandr nebo petrželka
  • sůl

  • Postup přípravy:
  • Na pánvi prudce v oleji osmažíme nakrájené kuřecí maso.
  • Maso vyjmeme a do tuku vhodíme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
  • Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, mírně opepříme, vmícháme nasekaný česnek, osolíme a dusíme 5 minut.
  • K podušené zelenině přidáme předvařené brambory.
  • Nakrájenou cuketu vmícháme také do zeleniny a chvilku dusíme.
  • Přidáme osmahlé maso, podlijeme vývarem a ještě asi 20 minut společně dusíme.
  • Ke konci přidáme nakrájený pórek a promícháme, dochutíme chilli paprikou, citrónovou šťávou a zalijeme jogurtem.
  • Krátce prohřejeme a na talíři podáváme ozdobené nakrájeným zeleným koriandrem nebo petrželkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]