Kuřecí prsa djakarta se smetanou
Suroviny:500 g kuřecích prsou, rozporcovaná na 4 kusy100 ml smetany ke šlehání3 lžíce oleje3 lžíce rozinek250 ml kuřecího vývaru3 lžíce rumu2 lžíce solamylu100 g mandlí, nasekaných nadrobnosůl, pepř
Příloha: těstoviny
Postup přípravy:V pánvi rozpálíme polovinu oleje a na něm krátce opražíme mandle, mandle pak vyndáme a odložíme stranou.Do stejné pánve přidáme zbytek oleje, rozpálíme, přidáme kuřecí maso a osmažíme doměkka.Hotové kuře vyndáme a držíme v teple.Do pánve přidáme kuřecí vývar, solamyl rozmíchaný ve smetaně a na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Přidáme rozinky a rum, zamícháme a vložíme osmažené porce kuřete.Krátce povaříme, podle chuti osolíme a opepříme, přendáme na talíře, na talíři posypeme opraženými mandlemi a podáváme.Jako přílohu podáváme těstoviny.
ZPĚT do kapitolyHOME