Kuřecí prsa djakarta se smetanou

Suroviny:
  • 500 g kuřecích prsou, rozporcovaná na 4 kusy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce rozinek
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce rumu
  • 2 lžíce solamylu
  • 100 g mandlí, nasekaných nadrobno
  • sůl, pepř
    Příloha: těstoviny

    Postup přípravy:
  • V pánvi rozpálíme polovinu oleje a na něm krátce opražíme mandle, mandle pak vyndáme a odložíme stranou.
  • Do stejné pánve přidáme zbytek oleje, rozpálíme, přidáme kuřecí maso a osmažíme doměkka.
  • Hotové kuře vyndáme a držíme v teple.
  • Do pánve přidáme kuřecí vývar, solamyl rozmíchaný ve smetaně a na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • Přidáme rozinky a rum, zamícháme a vložíme osmažené porce kuřete.
  • Krátce povaříme, podle chuti osolíme a opepříme, přendáme na talíře, na talíři posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
  • Jako přílohu podáváme těstoviny.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]