Jambalaya s kuřetem a uzeným masem
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 nejoblíbenějších receptů z celého světa", Nakladatelství Columbus Praha, 2000)
Suroviny:kuře, rozporcované, vykostěné a nakrájené200 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na malé kousky 150 ml rajské šťávy200 g másla300 g rýže1 velká cibule, nakrájená nadrobno1 paprika nakrájená nadrobno300 ml kuřecího vývaru1 rozdrcený stroužek česneku1 celer, nakrájený na drobné kouskykoření: 2 bobkové listy, 2 zelené papriky nakrájené na malé kousky, 1 lžička cayenského pepře, 1 lžička tabasca, 1 lžička černého pepře1 lžička soli
Postup přípravy:V malé misce smícháme všechno koření.Mezitím v hluboké pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo, přidáme polovinu cibule, celeru a papriky a přimícháme směs koření.Přidáme nakrájené uzené maso a na velkém plameni za stálého míchání restujeme, až je cibule tmavě hnědá.Přidáme zbytek cibule, celeru a papriky a restujeme dalších 5 minut.Přidáme rajskou šťávu a vaříme 5 minut.Do pánve nasypeme kuřecí maso a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.Přimícháme rýži, přikryjeme pokličkou, snížíme příkon na minimum a dusíme 12 minut.Pak přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu a dusíme až je rýže hotová.
ZPĚT do kapitolyHOME