Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou
("Prima vařečka",TV Prima, listopad 2000)
Suroviny400 g kuřecích prsíčekkuřecí vývar700 g brambor, na větí kousky200 g mrkve, na větší kousky200 g květáku, rozdělíme na růžičky200 g brokolice, rozdělíme na růžičkysůlcitrónová šťávabobkový listnové koření
Postup přípravy:Předem připravený kuřecí vývar ochutíme citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, nové koření a přivedeme do pomalého varu.Přidáme oloupané nakrájené brambory a zeleninu a stále jenom zvolna vaříme na mírném ohni.Do vývaru vložíme kuřecí prsa vcelku a necháme je asi 6 minut povařit ( pošírovat) tak, aby byla uprostřed šťavnatá a zelenina byla uvařená "al dente" tj. do chrupava - nesmí být rozvařená.Koření můžeme vložit do kapaliny uzavřené do nerezového sítka, prodávaných pro tyto účely v oddělení domácích potřeb nebo je zavážeme do plátěného uzlíčku (tzv. "bouquet garni").
ZPĚT do kapitolyHOME