Kuřecí závitky plněné karotkou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, str. 66)

Suroviny:
  • 700 g tj. 2 celá kuřecí prsa
  • 4 ks menších karotek
  • citrónový pepř
  • 2 lžičky másla nebo rostlinného tuku
  • 3 lžíce suchého bílého vína
  • 2 lžíce vody
  • 1/4 lžičky celerové soli
  • 150 g jemně na plátky nakrájeného celeru
  • 1 lžíce studené vody
  • 2 lžičky
    (214 cal. na porci)
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsa naporcujeme a šikovně je rozřízneme podélně (na motýlka), aby po rozklepání přes folii vznikly čtyři větší tenké pláty.
  • Mrkev rozřízneme na osm kousků tj. na polovinu a pak každou na ještě na čtyři díly, až vzniknou poměrně úzké pásky.
  • Tyto díly mrkve pak na pánvi pod pokličkou podusíme v malém množství vody asi 5 minut.
  • Plátky rozklepaného kuřecího masa potřeme citrónovým pepřem, rozprostřeme na ně malé kousky másla (potečkujeme).
  • Nahoru položíme nakrájené podušené plátky karotky a smotáme je do rolek; karotka maso mírně přesahuje.
  • Rolky vložíme do kastrolu, potřeme nálevem připraveným z vína, vody a celerové soli.
  • Kastrol zakryjeme poklicí a pečeme při 180°C po dobu 30-35 minut, případně i déle pokud je to nutné.
  • Měkké závitky vyjmeme a odložíme na teplém místě, do výpeku přidáme vodu (zředíme asi na celkový objem 65 ml).
    Příprava celerové omáčky:
  • Plátky celeru blanžírujeme v malém množství vařící vody po dobu asi 3 minut.
  • Mezitím si zvlášť připravíme směs škrobu a vody, kterou vmícháme do vody s celerem, varem zahustíme, až objevují bubliny; potom ještě asi 2 minuty povaříme.
  • Připravenou omáčku nalijeme na ještě teplé porce kuřecích závitků.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]