Kuřecí prsíčka plněná hermelínem
(Specialita šéfkuchaře hotelu "Adria" pana Faltyse, 2002)

Suroviny pro 4 osoby :
  • 800 g kuřecích prsíček
  • 60 g hermelínu
  • 40 g loupaných mandlí
  • olej na smažení
    Na omáčku:
  • máslo
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 80 ml smetany
  • 80 ml bílého vína
  • 40 g sýru niva
  • citróny
  • provensálské koření
  • sůl a pepř
    Příloha: opečené brambory

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsa protkneme plátky hermelínu, osolíme a opečeme rychle na másle nebo oleji.
  • Ve výpeku osmahneme mouku, přidáme bílé víno, sýr niva, koření, ušlehanou smetanu.
  • Umícháme hladkou sýrovou omáčku, kterou pokrm polijeme.
  • Podáváme například s opečenými brambory
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]