Kuřátko na estragonu s hermelínem
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001)

Suroviny:
  • 1 menší kuře
  • 100 g másla
  • 10 malých cibulek
  • 1 šálek čerstvého estragonu
  • 1 hermelín
  • sůl
  • zelený drcený pepř
  • sušená citrónová kůra
  • 150 ml bílého vína
    Příloha: bylinková rýže

    Postup přípravy:
  • Kuře osolíme, obalíme v drceném zeleném pepři a opečeme na pekáčku na másle spolu s malými cibulkami, pak cibulky vyjmeme z pekáče a dáme stranou.
  • Do dutiny kuřete nasypeme 1/2 šálku estragonu a na kostky nakrájený hermelín.
  • Uzavřeme jehlou a dáme péci.
  • Zbytek estragonu smícháme s vínem a citrónovou kůrou.
  • Touto směsí kuře částečně potíráme a podléváme.
  • K již témř hotovému kuřeti vrátíme cibulky a ještě prohřejeme.
  • Kuře naporcujeme a podáváme obložené cibulkami a bylinkovou rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]