Kuřátko na estragonu s hermelínem
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001)
Suroviny:1 menší kuře100 g másla10 malých cibulek1 šálek čerstvého estragonu1 hermelínsůlzelený drcený pepřsušená citrónová kůra150 ml bílého vína
Příloha: bylinková rýže
Postup přípravy:Kuře osolíme, obalíme v drceném zeleném pepři a opečeme na pekáčku na másle spolu s malými cibulkami, pak cibulky vyjmeme z pekáče a dáme stranou.Do dutiny kuřete nasypeme 1/2 šálku estragonu a na kostky nakrájený hermelín.Uzavřeme jehlou a dáme péci.Zbytek estragonu smícháme s vínem a citrónovou kůrou.Touto směsí kuře částečně potíráme a podléváme.K již témř hotovému kuřeti vrátíme cibulky a ještě prohřejeme.Kuře naporcujeme a podáváme obložené cibulkami a bylinkovou rýží.
ZPĚT do kapitolyHOME