Kuře na nakládané zelenině "Moravanka"
(Ze zápisníčku s recepty bábinky kyjovské, Dadala 1970)Moravanka je sterilovaná pikantní směs v kořeněném sladkokyselém nálevu. Vhodná jako příloha k masovým pokrmům, jako základ pro bramborový salát nebo pro přípravu zeleninových pomazánek. Moravanka je složena z okurek, cibule, hrášku, karotky, celeru, papriky, feferonek. Nálev je tvořen vodou, octem, solí, cukrem, kyselinou citrónovou a kořenícím výtažkem.
Suroviny:kuře naporcovanémáslo2 velké cibule1 ks sklenice nakládané zeleniny "Moravanka" i s nálevem1 - 2 stroužky česnekukoření: paprika sladká
Příloha: brambory
Postup přípravy:Na pekáči zpěníme hodně cibule na sádle, zprudka opečeme kuřecí porce.Do pekáče přidáme sklenici nakládané zeleniny "Moravanka" i s nálevem.Pak ještě přidáme na plátky nakrájený česnek a papriku.Zapečeme v troubě.
ZPĚT do kapitoly
HOME