Dietně nadívané dia-kuře
("Prima vařečka", TV Prima, 2001, dieta diabetická a redukční)

Suroviny:
  • 1 kuře
  • sůl
    Na nádivku:
  • 1 ks žemle
  • mléko dle potřeby
  • 1 vejce
  • 40 g pórku
  • 40 g kapie
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 40 g drůbežích játer
    Příloha: brambory a mrkvový salát

    Postup přípravy:
  • Nádivku připravíme ze starší nakrájené žemli, kterou namočíme do mléka, přidáme sůl, muškátový oříšek a promícháme.
  • Pórek, játra a kapii nakrájíme na nudličky a také přidáme k připravené hmotě.
  • Kuře osolíme a naplníme připravenou nádivkou naplní a upečeme v troubě podlité vodou.
  • Jako přílohu uvaříme brambory a připravíme mrkvový salát s křenem.
  • K jeho přípravě použijeme asi 800 g mrkve, citrónovou šťávu, umělé sladidlo a křen dle libosti.
  • Nastrouhanou mrkev a smícháme s uvedenými přísadami.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]