Dietně nadívané dia-kuře
("Prima vařečka", TV Prima, 2001, dieta diabetická a redukční)
Suroviny:1 kuřesůl
Na nádivku:1 ks žemlemléko dle potřeby1 vejce40 g pórku40 g kapiesůlmuškátový oříšek40 g drůbežích játer
Příloha: brambory a mrkvový salát
Postup přípravy:Nádivku připravíme ze starší nakrájené žemli, kterou namočíme do mléka, přidáme sůl, muškátový oříšek a promícháme.Pórek, játra a kapii nakrájíme na nudličky a také přidáme k připravené hmotě.Kuře osolíme a naplníme připravenou nádivkou naplní a upečeme v troubě podlité vodou.Jako přílohu uvaříme brambory a připravíme mrkvový salát s křenem.K jeho přípravě použijeme asi 800 g mrkve, citrónovou šťávu, umělé sladidlo a křen dle libosti.Nastrouhanou mrkev a smícháme s uvedenými přísadami.
ZPĚT do kapitolyHOME