Kanadské kuře s pikantní rajčatovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, 2000, americká kuchyně)
Suroviny:
kuře
Na ostrou omáčku:
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl
2 lžičky cukru
1 lžíci octa
Příloha:
bramborová kaše nebo rýže
1 lžíce worchestru
1 šálek rajského protlaku
1/2 šálku vody
1/4 lžičky chilli
1 lžička pepře
šťáva z poloviny citrónu
máslo
Postup přípravy:
Připrava ostré omáčky:
Nakrájíme cibulku, dáme do hrnce, přidáme pepř, chilli, ocet, worchester, cukr, protlak, vodu a necháme 15 minut povařit.
Před koncem vaření přidáme ještě šťávu z poloviny citrónu, 1/8 másla a česnek.
Připrava kuřete:
Kousky kuřete osolíme a opepříme a vložíme do zapékací misky a hotovou omáčkou zalijeme kuře.
Část omáčky ještě uchováme na polévání masa během pečení.
Kuře vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 30-35 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo i s rýží.
ZPĚT do kapitoly
HOME