Kuře po cigánsku
(Ze stránek "Koření od Antonína", recept od paní Kalinové)
Suroviny:1 celé kuře4 - 5 špekáčků3 - 4 větší cibulesůlsměs cikánského koření "Romeo" od Antonína
Příloha: bramborové knedlíky, brambory, rýže, chléb nebo pečivo
Postup přípravy:Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a osolíme.Na půlkolečka (asi 3 mm silná) nakrájíme 3 - 4 větší cibule a 4 - 5 špekáčků.Nakrájenou cibuli a špekáčky nasypeme na pekáček a rovnoměrně rozprostřeme.Nahoru položíme osolené čtvrtky kuřete, které hustě posypeme směsí cikánského koření "Romeo". Podlijeme vodou, pekáček přikryjeme a dáme péct. Občas trochu podlijeme, aby se cibule a špekáčky nepřichytly. Pečeme tak dlouho, dokud není kuře měkké.Ke konci pečení sundáme z pekáčku pokličku, zvýšíme teplotu v troubě a za stálého polévání výpekem opečeme kůži do červena.Podáváme s bramborovými knedlíky, vařeným bramborem, rýží nebo pečivem.
ZPĚT do kapitolyHOME