Kuře po cigánsku
(Ze stránek "Koření od Antonína", recept od paní Kalinové)

Suroviny:
  • 1 celé kuře
  • 4 - 5 špekáčků
  • 3 - 4 větší cibule
  • sůl
  • směs cikánského koření "Romeo" od Antonína
    Příloha: bramborové knedlíky, brambory, rýže, chléb nebo pečivo

    Postup přípravy:
  • Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a osolíme.
  • Na půlkolečka (asi 3 mm silná) nakrájíme 3 - 4 větší cibule a 4 - 5 špekáčků.
  • Nakrájenou cibuli a špekáčky nasypeme na pekáček a rovnoměrně rozprostřeme.
  • Nahoru položíme osolené čtvrtky kuřete, které hustě posypeme směsí cikánského koření "Romeo".
  • Podlijeme vodou, pekáček přikryjeme a dáme péct. Občas trochu podlijeme, aby se cibule a špekáčky nepřichytly.
  • Pečeme tak dlouho, dokud není kuře měkké.
  • Ke konci pečení sundáme z pekáčku pokličku, zvýšíme teplotu v troubě a za stálého polévání výpekem opečeme kůži do červena.
  • Podáváme s bramborovými knedlíky, vařeným bramborem, rýží nebo pečivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]