Kuřecí kari
("Prima vařečka",TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:
  • 1 kuře
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 cibule
  • oddenek zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 2 červené feferonky
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička nového koření
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    Příloha: šafránová rýže
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 papriky
  • 1 celá skořice
  • 4 rajčata
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 lžíce koriandrové natě
  • 500 ml kuřecího vývaru
    Na omáčku:
  • bílý jogurt
  • mandle
  • mrkev
  • máta
  • kmín

  • Postup přípravy:
  • Kuře rozdělíme na malé kousky i s kostmi.
  • Na oleji opečeme na kmín, cibuli, česnek, zázvor, červené feferonky.
  • Po chvílce přidáme skořici, hřebíček, nové koření, kurkumu, papriku a vložíme kuře.
  • Chvíli spolu restujeme, přidáme vývar a dusíme asi 20 minut po pokličkou.
  • Přidáme zelené papriky, mleté mandle a koriandr a dusíme ještě 5 minut.
  • Podáváme se šafránovou rýží a omáčkou z bílého jogurtu smíchaného s nasekanými (umletými) mandlemi, čerstvou mátou, mrkví a kmínem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]