Citrónové kuře podle Helenky Vondráčkové
("My rádi jíme", 6 porcí, v pořadu TV Nova vařila Helena Vondráčková, zpěvačka, 1999)

Suroviny:
  • 1 velké kuře
  • 3-5 stroužků česneku
  • provensálské koření
  • šťáva z 3 - 5 citrónů
  • olej
  • 2 lžíce kysané smetany
  • sůl
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Kuře potřeme citrónovou šťávou a necháme marinovat v lednici.
  • Na oleji osmahneme slaninu, kuře vyjmeme z marinády, posolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme jemně nasekaným česnekem ze všech stran i zevnitř.
  • Takto připravené kuře dáme do pekáče, kde jsme předtím osmažili slaninu, polijeme citrónem z marinády, přiklopíme víkem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C do měkka asi 30 až 45 minut.
  • Když je kuře upečené, nalijeme do vypečené šťávy malé množství kysané smetany a podáváme s rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]