Citrónové kuře podle Helenky Vondráčkové
("My rádi jíme", 6 porcí, v pořadu TV Nova vařila Helena Vondráčková, zpěvačka, 1999)
Suroviny:1 velké kuře3-5 stroužků česnekuprovensálské kořeníšťáva z 3 - 5 citrónůolej2 lžíce kysané smetanysůl
Příloha: rýže
Postup přípravy:Kuře potřeme citrónovou šťávou a necháme marinovat v lednici.Na oleji osmahneme slaninu, kuře vyjmeme z marinády, posolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme jemně nasekaným česnekem ze všech stran i zevnitř.Takto připravené kuře dáme do pekáče, kde jsme předtím osmažili slaninu, polijeme citrónem z marinády, přiklopíme víkem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C do měkka asi 30 až 45 minut.Když je kuře upečené, nalijeme do vypečené šťávy malé množství kysané smetany a podáváme s rýží.
ZPĚT do kapitoly
HOME