Cajunský kuřecí salát - Cajun Chicken Salad)
(Dale Sniffer: "Let's eat", seriál TV MAX1, 1999)

Suroviny:
  • 1/2 kg kuřete bez kůže
  • směs salátové zeleniny
    Na marinádu:
  • 2/3 objemu olivového panenského oleje
  • 1/3 objemu octa
  • cajunské koření (směs kari, cayenského pepře a mleté papriky)
  • rajčata
  • piniové ořechy, sušená rajčata apod.
    Příloha: pečivo, zelenina

    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso bez kůže nařežeme na plátky (ne příliš silné).
  • Směs salátové zeleniny promícháme s marinádou a dáme stranou, rajčata nakrájíme na kousky.
  • V cajunském koření obalíme plátky kuřecího masa a po krátkém odležení vložíme na rozpálený olej a prudce osmažíme.
  • Obrátíme dříve než maso začne pouštět šťávu a také nerestujeme na pánvi více jak tři kousky masa najednou, aby jsme olej udrželi stále na vysoké teplotě!
  • Dohněda osmahnuté kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, smícháme s ochucenou zeleninou a po úhledném rozložení na mísu zdobíme např. piniovými ořechy, sušenými rajčaty apod.

    Domácí příprava cajunského koření:
  • Smícháme: 1 kg soli, 3 lžíce pomletého černého pepře, 2 lžíce česnekového prášku, 1 lžičku cibulového prášku, 1 lžičku nastrouhaného muškátového oříšku, 2 lžíce rozdrcené usušené petrželky, 4 lžíce pomletého cayenského pepře, 2 lžíce chilli v prášku.
  • Směs uchováme ve skleničce se vzduchotěsným uzávěrem a skladujemena temném, chladném místě.
  • Můžeme však připravit podstatně menší dávka jen pro svou okamžitou potřebu.
  • Potřebný prášek z cibule a česneku získáme usušením jejich plátků a pomletím.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]