Cajunský kuřecí salát - Cajun Chicken Salad)
(Dale Sniffer: "Let's eat", seriál TV MAX1, 1999)
Suroviny:
1/2 kg kuřete bez kůžesměs salátové zeleniny
Na marinádu:2/3 objemu olivového panenského oleje1/3 objemu octacajunské koření (směs kari, cayenského pepře a mleté papriky)rajčatapiniové ořechy, sušená rajčata apod.
Příloha: pečivo, zelenina
Postup přípravy:Kuřecí maso bez kůže nařežeme na plátky (ne příliš silné).Směs salátové zeleniny promícháme s marinádou a dáme stranou, rajčata nakrájíme na kousky.V cajunském koření obalíme plátky kuřecího masa a po krátkém odležení vložíme na rozpálený olej a prudce osmažíme.Obrátíme dříve než maso začne pouštět šťávu a také nerestujeme na pánvi více jak tři kousky masa najednou, aby jsme olej udrželi stále na vysoké teplotě!Dohněda osmahnuté kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, smícháme s ochucenou zeleninou a po úhledném rozložení na mísu zdobíme např. piniovými ořechy, sušenými rajčaty apod.
Domácí příprava cajunského koření:Smícháme: 1 kg soli, 3 lžíce pomletého černého pepře, 2 lžíce česnekového prášku, 1 lžičku cibulového prášku, 1 lžičku nastrouhaného muškátového oříšku, 2 lžíce rozdrcené usušené petrželky, 4 lžíce pomletého cayenského pepře, 2 lžíce chilli v prášku.Směs uchováme ve skleničce se vzduchotěsným uzávěrem a skladujemena temném, chladném místě. Můžeme však připravit podstatně menší dávka jen pro svou okamžitou potřebu.Potřebný prášek z cibule a česneku získáme usušením jejich plátků a pomletím.
ZPĚT do kapitolyHOME