Marinované karibské kuře
("Prima vařečka", TV Prima, 1999, karibská kuchyně)
Suroviny:
  • 1 kuře
    Na marinádu:
  • 1 lžíce nového koření, celá zrníčka
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžíce cukru
  • 2 stroužky česneku
    Příloha: rýže
  • 1 lžíce krájené cibule
  • 1 lžíce jarní cibulky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 chilli paprička
  • sůl a pepř

  • Postup přípravy:
  • V přiměřeně velké misce připravíme marinádu z octa, který smícháme s cukrem, olejem, citrónovou šťávou, přidáme jarní cibulky, česnek, chilli a cibuli.
  • Okořeníme tymiánem, pepřem a novým kořením (nebo muškátovým oříškem) a osolíme, případně přidáme muškátový oříšek.
  • Kuře rozdělíme na 12 menších porcí, které naložíme do marinády na několik hodin, potom porce opečeme na pánvi nebo grilujeme.

    Pro DDK nakreslila Katka Kroupová ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]