Paštičky z listového těsta plněné žampiony
(Časopis Vlasta - speciál: "Houby", 2, str 118, Praha, 2008)
Suroviny: 1 balíček listového těsta200 g žampionů50 ml polosladké sójové omáčky50 ml oleje2 stroužky česnekuhladká mouka na vál1 vejce na potření těstanasekaná zelená petrželka na posypání
Postup přípravy:Žampiony nakrájíme i s nožičkami na kousky a opečeme na oleji dozlatova.Přidáme prolisovaný česnek a jen krátce opečeme a zalijeme sójovou omáčkou.Promícháme a necháme vychladnout.Mezitím listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát. Z těsta vykrájíme formičkou čtverečky a v polovině vykrojíme ještě menší formičkou čtvercový střed.Plné tvary potřeme rozžlehaným vejcem, přiložím na ně tvary s vykrojeným středem a také potřeme vejcem.Paštičky přeložíme na plech s papírem na pečení.Střed propíchneme několikrát vidličkou a upečeme při 180°C dozlatovaPo vychladnutí naplníme vypečené pastičky - mističky osmaženými houbami a posypeme petrželkou.
ZPĚT do kapitolyHOME